Kina zabranila prodaju zmija i šišmiša

U jeku epidemije korona virusa kinesko ministarstvo poljoprivrede odlučilo je zabraniti prodaju divljih životinja. Naime, službeno se vjeruje da se korona virus prenio na čovjeka konzumacijom zaraženih zmija i šišmiša.

Kineska vlast zabranila je trgovinu divljim životinjama, živim i mrtvim, kao i karantenu za sve lokacije na kojima se te životinje uzgajaju.

Iako su Kinezi poznati po tome da tradicionalno konzumiraju razne egzotične životinjske vrste, a gradske tržnice na kojima se ti proizvodi prodaju baš i nisu oličenje adekvatnih sanitarnih uvjeta, i dalje je upitno odakle je korona virus doista potekao.

Je li korona virus nastao u obližnjem laboratoriju? U Wuhanu, epicentru epidemije, nalazi se biološki laboratorij s najopasnijim virusima

Naime, jučer smo pisali o tome kako se u Wuhanu, epicentru epidemije, osim silnih tržnica koje obiluju spomenutom hranom, također nalazi i biološki laboratorij s najvišim potrebnim stupnjem biološke sigurnosti u kojem se nalaze neki od najopasnijih virusa.

No, najlakše je okriviti šišmiše i zmije, zar ne?