Kineski mediji pozvani na raport u partiju – zbog emitiranja previše zabave

Riječ je o regionalnim radio i TV postajama Šangaja, Jiangsua, Zhejianga i Hunana; čiji predstavnici su pozvani na sastanak s dužnosnicima središnjeg odjela za propagandu Komunističke partije Kine i Državne uprave za radio, film i televiziju.

Tijekom istrage, Odjel za javnost Središnjeg komiteta Komunističke partije Kine i Nacionalna uprava za radio i televiziju doista su priznali doprinos četiri regionalna emitera u promicanju glavnih vrijednosti i širenju pozitivne energije posljednjih godina.

No, utvrđeno je da satelitski kanali ove četiri postaje imaju nedostatke zbog emitiranja pretjerano zabavnih materijala i stvaranju zabavnih zvijezda, što prema izjavi izdanoj nakon istrage mora biti odlučno ispravljeno.

Posljednjih godina radio i televizijske postaje u ove četiri pokrajine… dale su pozitivan doprinos u promicanju glavnih vrijednosti i širenju pozitivne energije.

Ali neki satelitski kanali također imaju problema, kao što je pretjerana usredotočenost na zabavu, lov na zvijezde i nagađanja, što se mora odlučno ispraviti“, upozorili su dužnosnici.

Središnje vlasti zatražile su od četiri postaje da provedu sveobuhvatne mjere kako bi unaprijedili svoje kulturne i zabavne programe, zadržali političku svijest i dali prednost društvenim ciljevima.