Kinezi prodaju svježi zrak

Kineski trgovci okušali su se u nečem o čemu pričamo samo u vicevima – prodaju zrak. Prodaju vrećice „svježeg zraka“ na popularnom planinarskom odredištu u provinciji Guandong. I začudo, izgleda da su našli kupce.

Najlonske vrećice napunjene zrakom mogu biti iskorištene odmah ili ih možete odnijeti kući i uživati u njima u privatnosti svog doma… Za ovu posebnu priliku prodaje zraka lokalni poduzetnici su obukli tradicionalne nošnje kako bi ugođaj autentičnosti bio još veći.

kinezi prodaju zrak

Stanovnici većih nizinskih gradova u toj pokrajini imaju popriličnih problema sa smogom, stoga se posljednjih godina populariziralo planinarenje po okolnim planinama gdje je zrak ipak čišći. Lokalni poduzetnici u tome su vidjeli priliku, veliku vreću zraka prodaju za približno 30 kuna a malu za 10 kuna.

Nije sigurno dali je ovaj biznis legalan što se tiče kineskih vlasti, međutim upućeni u tematiku smatraju kako bi se moglo zaraditi i višestruko više kada bi se te vreće sa zrakom odvozile i prodavale u gradovima. Tko zna, možda će i Hrvati kroz koju godinu moći kupiti vrećice sa svježim zrakom u lokalnom China shopu.

Izvor: Mirror