Klimatski histeričar zalijepio svoju glavu za sliku u muzeju – VIDEO

Klimatski histeričar zalijepio je vlastitu glavu na poznatu sliku „Djevojke s bisernom naušnicom“ u Nizozemskoj u najnovijem aktivističkom napadu na umjetnička djela.

Incident se dogodio u muzeju Mauritshuis u Haagu u četvrtak kada su članovi grupe Just Stop Oil ušli u muzej i prišli „Djevojci s bisernom naušnicom“ slikara iz 17. stoljeća Johannesa Vermeera, pri čemu je jedan od aktivista zalijepio glavu za staklo ispred slike.

„Oko 14 sati dvije su se osobe zalijepile za sliku Djevojke s bisernom naušnicom Johannesa Vermeera“, stoji u priopćenju muzeja nakon incidenta, izvještava francuski list Le Parisien.

„Jedna osoba je zalijepila glavu za sliku koja je bila zaštićena staklom, a druga je zapela rukom za zid na kojem je slika obješena. Treća osoba bacila je nepoznatu tvar na sliku“, rekli su iz muzeja i nastavili: „Naši stručnjaci odmah su pregledali sliku. Srećom, nije oštećena.”

Iz muzeja dodaju da će slika biti ponovno izložena što je prije moguće, dok je izgrednike uhitila policija nedugo nakon napada na sliku.