„Klimatski histeričari“ izlili 300 litara lažne krvi u središtu Pariza kako bi ukazali na izumiranje životinja

Stepenice Trocaderoa u Parizu našle su se utopljene u lažnoj krvi u nedjelju kada su „klimatski histeričari“ pozvali na zaustavljanje „šestog masovnog izumiranja“ zemljinih vrsta, a sve su u šoku promatrali turisti.

Pripadnici skupine Extinction Rebellion izlili su oko 300 litara lažne krvi na stubama nasuprot Eiffelovog tornja, a neki od njih su legli u prolivenu tekućinu. Jedan broj prosvjednika držao je transparente dok je ostatak skupine stajao kroz nekoliko minuta šutnje.

Nakon svog „performansa“, prosvjednici su počistili tekućinu nalik krvi, koja je bila načinjena od mješavine bojila za hranu i kukuruznog brašna. Usprkos tome, francuski mediji javljaju da je uhićeno šest osoba zbog namjernog ugrožavanja sigurnosti.

Ujedinjeni narodi upozorili su prošlog tjedna kako je oko jedan milijun životinjskih vrsta od ukupno osam milijuna vrsta na Zemlji, u opasnosti od izumiranja.

Extinction Rebellion je nakon osnivanja prošle godine u Velikoj Britaniji vrlo brzo prerastao u nešto veći pokret. Pripadnici se bave većinom organiziranjem prosvjeda kako bi skrenuli pozornost na „klimatske promjene“, pri čemu pozivaju na smanjenje emisija stakleničkih plinova i zaustavljanje gubitka biološke raznolikosti.