Klimatski histeričari lijepili se za asfalt na berlinskim ulicama, policajci morali štemati asfalt

Foto: AP Photo / Markus Schreiber

Klimatski aktivisti u Berlinu podigli su svoj idiotizam na novu razinu – upotrijebili su novu vrstu ljepila koje, kada se nanese na ljudsku ruku i cestu, zahtijeva štemanje asfalta za uklanjanje.

Članovi grupe Last Generation sručili su se na Berlin ranije ovog tjedna, zalijepivši se na asphalt na ulicama diljem njemačkog glavnog grada, gdje su blokirali ceste u pokušaju da izvrše pritisak na vladu da poduzme drastičnije mjere protiv klimatskih promjena.

“Više nećemo prihvatiti da vlada nema plan zaustaviti uništavanje naših sredstava za život”, rekla je Last Generation u izjavi, dodajući “Sada pružamo otpor.”

Više od 30 cesta je blokirano prema njemačkoj novinskoj agenciji DPA.

Prema podacima berlinske policije, do 500 policajaca bilo je cijeli dan na ulicama grada kako bi spriječili blokade ili ih brzo prekinuli. Policijski helikopter nadlijetao je grad kako bi o blokadama obavijestio i kolege na terenu.

Grupa je prošli tjedan rekla da će njezini članovi pojačati svoje akcije u narednim danima i pokušati “mirno blokirati grad”.

Prema izvješću, “U nekim slučajevima bilo je potrebno više vremena nego u prošlosti da se prosvjednici odvoje od asfalta jer su neki od njih ovaj put koristili drugačiju vrstu ljepila. Umjesto upotrebe ulja za odvajanje ruku prosvjednika od ulica , policajci su morali koristiti alate i oštetiti asfalt kako bi uklonili prosvjednike.”

Last Generation zahtijeva da Njemačka prestane koristiti sva fosilna goriva u sljedećih 6,5 godina, a u međuvremenu želi kratkoročne mjere, uključujući ograničenje brzine od 100 km/h na autocestama kako bi se smanjile emisije iz prometa.