Klimatski histeričari u dva različita britanska grada počeli su se natjecati koja skupina može vandalizirati najveći broj SUV-ova pod okriljem borbe protiv klimatskih promjena.

Dvije skupine u Glasgowu i Edinburghu očito su započele prijateljsko rivalstvo oko toga koja može vandalizirati najveći broj SUV-ova u svojim gradovima.

Poznate kao Tire Extinguishers i Deflationists, obje grupe obilaze škotska predgrađa ispuhujući gume SUV-ova, naizgled u nadi da će vozila barem privremeno učiniti neupotrebljivim. Grupa deflacionista također je navodno na neka vozila stavila lažne kazne za parkiranje.

Prema izvješću o tom pitanju lijevog Guardiana, dvije skupine u konačnici nastoje učiniti vlasništvo SUV-a “nemogućim” unutar prigradskih područja zbog navodnog utjecaja vrste vozila na klimu.

“Ova vozila, pojednostavljeno rečeno, su nedopustivi čin nasilja i nastavit ćemo s djelovanjem sve dok ove monstruoznosti ne nestanu s naših ulica”, izvještava jedna aktivistica, Carrie Adams, u vezi s vandalskim operacijama.