Klimatski histeričari ponovno u akciji – ispuhali gume na 43 terenca

Međunarodna klimatska aktivistička skupina preuzela je odgovornost za ispuhivanje guma na 43 SUV-a u bostonskoj četvrti Tony Beacon Hill – i za sobom ostavila propovjedničke bilješke koje upozoravaju vlasnike vozila: “Vaš gutač benzina ubija.”

U postu na blogu, grupa, koja sebe naziva Tire Extinguishers i tvrdi da ima 15.000 članova diljem svijeta, objasnila je da je u srijedu navečer bio njihov prvi napad na Boston, te da su aktivisti ciljali samo na “velike, luksuzne terence”.

Eko-borci ističu da su poštedjeli hibridna, električna i invalidska vozila.

“SUV i 4×4 vozila su katastrofa za naše zdravlje, našu javnu sigurnost i našu klimu. Sve veći i veći automobili dominiraju našim mjestima i gradovima, a sve kako bi se nekolicina privilegiranih mogla razmetati svojim bogatstvom”, napisali su Tyre Extinguishers na svojoj web stranici. “Budući da nas vlade i političari nisu uspjeli zaštititi od ove opasnosti, mi se moramo zaštititi.”

Borci za zaštitu okoliša rekli su da su odlučili ciljati na vlasnike terenaca koji žive u Beacon Hillu zbog visoke koncentracije bogatstva u tom području.

Ispod brisača ostavili su sljedeće poruke: “Ispuhali smo jednu ili više vaših guma. Bit ćete ljuti, ali nemojte to shvatiti osobno. To nisi ti, to je tvoj auto.”

“Učinili smo to jer vožnja po urbanim područjima u vašem masivnom vozilu ima ogromne posljedice za druge. Ovo je stroj koji uništava život sa zastrašujućom učinkovitošću.”

Bostonska policija potvrdila je da su policajci reagirali na prijave vandalizma duž ulice Mount Vernon u četvrtak ujutro i da istražuju incident, izvijestio je Boston Herald. Ispitano je desetak žrtava, ali do sada nitko nije uhićen.

Incident u Bostonu označava barem 18. put da je skupina ove godine vandalizirala terenska vozila, navodi se na njezinoj web stranici.