S obzirom da su klimatski histeričari već davno zaključili da je kravlji prdež jedan od glavnih uzročnika klimatskih promjena, a prdež mesoždera je očito još gori od kravljeg, švedski stručnjaci pozvali su zabrinutu javnost da umjesto pasa i mačaka kao kućne ljubimce drži koze, zečeve i ostale biljojede, a sve s navodnim ciljem borbe protiv klimatskih promjena.

Sigrid Agenäs, profesorica na švedskom Sveučilištu za agrikulturu, pozvala je sve koji su zabrinuti za klimatske promjene da smanje broj kućnih ljubimaca, te da umjesto mesoždera poput pasa i mačaka radije drže koze i zečeve.

Agenäs navodi da praksa stavljanja pasa i mačaka na vegansku prehranu nije rješenje, jer je štetna po životinje, te da bi zamjena ljubimaca ekološki prihvatljivijom verzijom bilo bolje rješenje.

Veganska prehrana nije dobra za mesojede poput mačaka, njima su aminokiseline iz mesa neophodne, one ne mogu opstati na ugljikohidratima kao izvoru energije. Ako želite biti vegan ili vegetarijanac iz etičkih ili ekoloških razloga, radije uzmite biljojede za ljubimce.

Agenäs također preporuča smanjenje broj kućnih ljubimaca, te držanje manjih umjesto većih životinja.