Klimatski histeričari zalijepili se za slike u muzeju kako bi spriječili klimatske promjene

Foto: Kristian Buus

Klimatski ekstremisti iz skupine Just Stop Oil zaljepili su se za umjetnička djela Vincenta van Gogha i Williama Turnera kako bi ucijenili vladu da zaustavi projekte fosilnih goriva.

“Žao nam je svima, ne želimo ovo raditi, ovdje smo zalijepljeni za ovu sliku, ovu prekrasnu sliku, jer smo prestravljeni za svoju budućnost”, objasnio je jedan od prosvjednika, očito muškarac, u videu objavljenom na društvenoj mreži.

“Ovdje smo u ime grupe koja se zove Just Stop Oil, očekujemo da ćemo danas biti uhićeni”, nastavio je, naizgled neuznemiren, vjerojatno opravdano, s obzirom na naviku vlasti da jednostavno puštaju prosvjednike koji inače ometaju nacionalnu infrastrukturu od ključne važnosti za zemlju, bez podizanja ozbiljnih optužbi.

Doista, prosvjednik, kojeg je Daily Mail imenovao studentom Louisom McKechniejem, serijski je prosvjednik iz skupine, koji je prethodno zaustavio igru ​​na nogometnoj utakmici Premier lige tako što se zakačio za vratnicu i zaustavio promet na jednoj od najprometnijih britanskih cesta zalijepivši se za asfalt.