Konj koji želi biti pas – Mali Šveđani uče o transeksualnosti

Švedska, zemlja poznata po promicanju rodne ideologije, izradila je slikovnicu kojom će djecu u vrtićkoj dobi učiti o transeksualnosti. Knjiga je o konju koji želi biti pas i njegovom vlasniku koji želi biti žena.

Nova slikovnica pod naslovom „Konj i gospodar“ djelo je Susanne Pelger, profesorice biologije i matematike na sveučilištu Lund.

To je knjiga o konju i njegovom vlasniku, koji su možda ipak zapravo pas i žena, o muškarcu koji se smatra ženom i konju koji se smatra psom, a kao takav želi raditi sve pseće stvari poput glodanja kostiju, trčanja za mačkama i hvatanja loptica.

Svrha ove knjige, prema riječima njenih promotora, među kojima je i švedska nacionalna TV kuća, jest „pokazati i najmlađoj djeci da muškarac u odjelu lako može postati žena u haljini i šminkati svoje usne“.

Autorica knjige priznaje da joj je najveća želja da mala djeca „doznaju da su slobodni biti što god žele“, te također tvrdi da seksualna orijentacija nije ograničena samo na dva spola, odnosno muško i žensko.

Iako je slikovnica objavljena tek nedavno, već je u upotrebi u mnogim predškolskim ustanovama. Pelger se također pohvalila da su reakcije na njenu knjigu uglavnom pozitivne. Slikovnicu su prihvatili i mnogi odgajatelji u dječjim vrtićima, te knjižnice s dječjom literaturom.