Konzervativna stranka u Italiji predložila zabranu komunizma i islamizma

Stranka Braća Italije (FdI) predvođena Giorgijom Meloni iznijela je prijedlog za zabranu komunizma koristeći zakon koji već zabranjuje fašizam u Italiji.

Nekoliko članova FdI-a, uključujući člana zastupničke komore i bivšeg predsjednika Salerna Edmonda Ciriellija, predstavilo je zakon o zabrani komunizma u Italiji, pozivajući se na antikomunističku i antinacističku rezoluciju iz 2019. koju je odobrio Europski parlament.

Melonijina stranka izjavila je da je „vrijeme da se izjednači komunistički režim s fašističkim“, te da zabranu fašizma jednostavno treba proširiti kako bi obuhvatila komunizam, uključujući sovjetski, kubanski i venezuelski model, prenosi Il Giornale.

Novi nacrt zakona želi stvoriti odredbe koje će se suprotstaviti skupinama, pokretima i političkim strankama „koje slijede antidemokratske svrhe prema komunističkim totalitarnim ideologijama ili ekstremističkim islamskim vjerskim ideologijama“.

Stranka je također napala labave graničnu politiku rekavši da masovna nekontrolirana imigracija pridonosi opasnosti razvoja islamskih ekstremističkih ideologija.

Prijedlog zakona dolazi nekoliko mjeseci nakon što su Giorgia Meloni i španjolski populistički čelnik VOX-a Santiago Abascal u studenom prošle godine potpisali antikomunističku „Madridsku povelju“, zajedno s preko 70 drugih.

U povelji stoji da potpisnici potvrđuju da „napredak komunizma predstavlja ozbiljnu prijetnju prosperitetu i razvoju naših nacija, kao i slobodama i pravima naših sunarodnjaka“, te se obvezuju na vladavinu zakona, slobodu i demokraciju.

Ranije ove godine, nakon što su Santiaga Abascala u Madridu marksistički ekstremisti napali tijekom govora, Meloni je izjavila da su nasilni marksisti bili čuvari progresivnog sustava.

„Ljevica je dramatično ista u cijelom svijetu. Imate pravo govoriti samo ako mislite, govorite i podržavate ono što žele“, rekla je Meloni.

„Ljevica, bijela garda sustava, dobro je svjesna da su naša predanost i bitke koje vodimo najveća opasnost za njihov projekt. Oni koji brane identitet, tradiciju, obitelj i domovinu neprijatelj su kojega treba zaklati, pod svaku cijenu“, dodala je.