Korona mjere: Velika Britanija zabranila seks osoba koje ne žive u istom domaćinstvu

Ljubavni parovi koji žive u zonama 2 i 3 Velike Britanije više se ne smiju upuštati u spolne odnose u osim ako žive u istom domaćinstvu.

Velika Britanije podjeljena je mjerama za suzbijanje korona virusa na tri zone po pitanju strogosti mjera, a u koju zonu spada određeno područje ovisi o broju slučajeva u tom području.

Mjere koje su prvotno donesene u lipnju zabranjuju spolne odnose s osobama s kojima ne živite, s tim da su u rujnu mjere olakšane, te su spolne odnose mogli imati oni koji se nalaze u stabilnoj vezi, dok su spolni odnosi s drugim osobama i dalje bili zabranjeni. No, s povećanjem broja zaraženih, zabrane za parove koji ne žive zajedno ponovno vrijede, ovisno u kojoj zoni žive.

Iznimka su osobe koje su se prijavile kao dio takozvanog „support bubble“ sustava, gdje osoba može biti u grupi s još jednim domaćinstvom.

Prema riječima nadležnih institucija, svrha ovakvih mjera je prekinuti lanac prijenosa virusa među domaćinstvima, a prema iste navode da se viru lakše prenosi u zatvorenom prostoru.

Parovi koji ne žive zajedno i koji ne tvore „support bubble“ mogu se nalaziti na otvorenom pod uvjetom da se pridržavaju mjera društvenog distanciranja, znači nema seksa ni na otvorenom.