Prema istraživanju najveće norveške televizijske kuće TV2, imigranti su zaslužni za 70 posto nasilnih kaznenih djela u glavnom gradu Norveške.

Istragom je utvrđeno da od početka 2018. do danas u presudama za nasilna kaznena djela preko dvije trećine počinitelja predstavljaju imigranti ili djeca imigranata rođena u Norveškoj.

Većina ovih kaznenih djela uključuje napade noževima, omiljenim oružjem imigranata diljem Europe, a ozljede na žrtvama redovito su opasne po život ili ostavljaju trajne duboke ožiljke.

Preko dvije trećine nasilnih incidenata u Oslu izveli su imigranti,“ navodi se u izvještaju. „I to unatoč činjenici da, prema službenoj statistici, imigranti čine 33 posto stanovnika u Oslu.

Iako tvrdi da ove brojke ne trebaju čuditi, jedna od navodnih „stručnjakinja“ za nasilje Ranghild Bjørnebekk izjavila je:

Oni su ranjiviji, oni su iskusili veće traume. Neki od njih dolaze iz nasilnih kultura i nose ju sa sobom. A tu ima i onih koji nisu građani Osla, koji dolaze iz drugih zemalja i koji ostaju ovdje samo nekoliko mjeseci.

Kako i priliči demokratskom sustavu, tako su se i članovi vladajućih struktura našli u međusobnom odbacivanju i prebacivanju odgovornosti, pri čemu nitko ne odgovara za posljedice niti je netko voljan poduzeti adekvatne mjere.