Kršćanski ekstremisti zapalili ured skupine koja je na Netflixu Isusa prikazala kao homoseksualca (VIDEO)

Kršćanski ekstremisti tvrde da su komičari „marksistička skupina“.

Brazilska policija pokrenula je istragu prošlog četvrtka nakon što se na društvenim mrežama pojavio video koji pokazuje kršćanske ekstremiste kako molotovljevim koktelima napadaju ured komičarske skupine čija je emisija na božićnom programu Netflixa prikazala Isusa kao homoseksualca.

Božićni special Netflixa pod nazivom The First Temptation of Christ (Prvo iskušenje Krista), prikazuje Isusa koji je svog dečka doveo kući kako bi ga upoznao s Josipom i Marijom. Riječ je o filmu brazilske komičarske skupine Porta dos Fundos.

Ipak, mnogima se nije svidjela „blasfemična“ predstava na poznatom mediju te je nekolicina kršćanskih ekstremista svoje nezadovoljstvo iskazala napadom na produkcijske prostorije Porte dos Fundosa u Rio de Janeiru, i to na Badnu noć.

Zaštitar koji je čuvao objekt brzo je ugasio požar, dok su kršćanski ekstremisti iz skupine Zapovjedništvo narodne pobune preuzeli odgovornost za napad tvrdnjama da je Porta dos Fundos „marksistička skupina“ koja pokušava „uništiti naš narod, naša vjerovanja, naše nematerijalno nasljeđe“. Napad je navodno bio „pokušaj traženja pravde“ za „sve Brazilce protiv bogohulnog, buržujskog i anti-patriotskog stava,rekli su anonimni ekstremisti.

Policija je identificirala motocikl i još jedno vozilo koji su sudjelovali u napadu te je rekla da postoje najmanje četvorica osumnjičenih.

U cjelokupnom cirkusu neki su se okrenuli beskorisnim online peticijama, pa je tako jedna prikupila navodno preko 2 milijuna potpisa u želji da se emisija ukloni s Netflixa. Drugi su pak pozivali na bojkot Netflixa.

Ipak, u modernom dobu ovisnici o televiziji ne bojkotiraju ništa, osim normalnog života, dok se drugi tragikomično bune što gledaju ono što im se ne sviđa, iako ih nitko na to ne prisiljava.

Čitava histerija pak podsjeća na to koliko je zapravo društvo degradiralo, da se oko imbecilnih degeneričnosti filmske industrije vode nekakvi prijepori, umjesto da se s istima prekine bilo kakav kontakt, što bi i dovelo do njihove propasti. Jasno, za sve ovisnike o televiziji, to je nemoguća misija.