Nakon što se mesijanska predvodnica klimatskih histeričara otisnula na prekooceanski put jedrilicom Malizia II, njemački mediji ukazali su na neugodnu činjenicu da će njeno naširoko propagirano „CO2-štedljivo“ putovanje zapravo izazvati još veće ispuštanje ugljičnog dioksida nego da je to obavila konvencionalnim letom.

Putovanje jedrilicom trajati će oko dva tjedna, umjesto osam sati leta avionom.

Međutim, njemački list TAZ objavio je nepoznate činjenice oko čitavog putovanja apokalitipčnog gurua.

Nakon dolaska u New York, jedrilicu Malizia II u Europu će vratiti petorica jedriličara. Međutim, njih petorica prvo moraju otići u SAD po jedrilicu, a to će učiniti – leteći avionom. Nasuprot tome, trenutni kapetan jedrilice iz SAD-a će se u Europu vratiti – leteći avionom.

Naravno, oni će odletjeti tamo,“ rekao ej Andreas Kling, glasnogovornik skipera Borisa Herrmanna.


Nakon niza kritika Greta Thunberg obrisala fotografiju na kojoj pozira u majici marksističkih divljaka


Da je Greta u SAD putovala sa svojim ocem ili majkom, to bi po mjerilima klimatskih histeričara imalo manje štetan učinak na atmosferu od leta ukupno 6 osoba.

Naime, po određenim procjenama, prosječan čovjek tijekom leta od primjerice Londona do New York Cityja ima „ugljični otisak“ od 986 kilograma. Jednostavnom računicom, Greta i netko od njenih roditelja ostavili bi letom iza sebe nešto manje od 2000 kg CO2, dok će let 6 jedriličara ostaviti 3 puta više.

Prosječni izračun „ugljičnog otiska“ za jednu ili više osoba na bilo kojem letu u svijetu može se izračunati na stranici MyClimate.

Pored svega, brojni mediji i zagovornici epske obmane i licemjerja, zaboravili su spomenuti da je odlazak najveće klimatske histeričarke na put preko Atlantika popratila svita od stotinjak novinara, običnih ljudi i zadrtih klimatskih fanatika koji su u Plymouth pristigli automobilima, ali i – avionima.

Manje bi emisija stakleničkih plinova izazvalo da nismo odabrali ovaj put,“ priznao je Kling.

Naravno, bilo bi ekološki prihvatljivije ne privlačiti pozornost na činjenicu da moramo hitno nešto poduzeti protiv klimatske krize. Ali ako to nitko ne čini, onda nismo napravili ništa,“ tvrdi Kling.

Na upit ne bi li bilo ekološki povoljnije da je Greta putovala transportnim brodom, Kling je izjavio: „Ta ideja je zapravo razmatrana za njen povratak u Europu.

Put Malizie II možete pratiti ovdje.