Kubanski odbojkaški reprezentativci osuđeni zbog silovanja žene u Finskoj

Kubanski igrači na suđenju u Finskoj. (Foto: Kalle Parkkinen / AFP)

Petorica članova muške kubanske odbojkaške reprezentacije, osuđena su na zatvorske kazne nakon što su proglašeni krivima za silovanje jedne žene tijekom Svjetskog odbojkaškog prvenstva u Finskoj.

Kubanci su osuđeni za silovanje žene u gradu Tampere, na jugu Finske, tijekom natjecanja koje se odvilo u Finskoj u srpnju ove godine.

Četvorici od njih pet određene su zatvorske kazne u trajanju od pet godina, dok je jedan preostali dobio tri i pol godine. Svi su dobili i novčanu kaznu u iznosu od 24.000 eura, koju moraju isplatiti žrtvi.

Nedugo nakon napada, policija je pustila dvojicu članova reprezentacije, a još jednoga nakon detaljnog ispitivanja na finskom sudu u kolovozu.

Međutim, preostala petorica – kapetan tima Rolando Cepeda Abreu, 27, Alfonso Gavilan, 21, Ricardo Calvo Manzano, 19, Osmany Uriarte Mestre, 21 i Luis Sosa Sierra, također 21 – osuđeni su zbog silovanja.

Svi su negirali silovanje i inzistirali da je žrtva pristala dobrovoljno na seksualni odnos.

Nepoznato je hoće li se petorica žaliti na presudu.

Osumnjičeni za silovanje bili su također i dvojica trenera, no optužbe protiv njih su kasnije odbačene. Kubanski odbojkaški tim usprkos ovome sudjelovao je na OI u Brazilu gdje su izgubili sve utakmice.

Izvor: RT