Cijeli čopor lavova brutalno brutalno je ubijen od strane krivolovaca, zato da bi se dijelovi njihovih tijela mogli upotrijebiti u obredima crne magije. Divljaci su neprimijećeno upali u rezervat u Južnoj Africi, te se za cijeli slučaj smatra da je „posao iznutra.“

Glavni rendžer prirodnog rezervata Rietvlei u Pretoriji, Južna Afrika, 33-godišnji Bradden Stevens, koji je trećinu svog života proveo brinući se o lavovima, prošlog je četvrtka otkrio tmurno i grozno otkriće, prenosi RT.

Jarvis, Bashi, Tawana i Tau brutalno su ubijeni, u onome što se čini kao muti [crna magija] ubojstva“, napisao je Stevens u objavi na Facebooku.

Prema obdukcijskom izvješću, lavovi su krivolovci su otrovali lavove zato da bi im nakon ugibanja odsjekli šape i čeljusti kako bi se koristile u crnoj magiji. Dvije druge ženke iz čopora, nazvane River i Serabi, bile su otrovane još 2017. godine, ali u tom su slučaju krivolovci otkriveni prije nego što su mogli osakatiti njihova tijela.

Naoružana banda naizgled je imala dobro znanje o rezervatu i o sigurnosnim mjerama, jer su izbjegavali rendžere te su imali dovoljno vremena da otruju lavove zatrovanim mesom u njihovom području od 250 hektara u središtu rezervata, prije nego što su ih osakatili. Nakon toga su uspjeli neometano pobjeći.

Prirodni rezervat Rietvlei dom je i zdrave populacije nosoroga, leoparda, bivola i do prošloga tjedna čopora lavova. Sada raste zabrinutost za sigurnost ostalih životinja koje žive u parku.

Ovaj stravični zločin neće proći nekažnjeno“, priopćila je navodno zabrinuta Južnoafrička policijska služba, koja već desetljećima nije sposobna obračunati se primjerice s masovnim ubijanjem bijelih farmera.

Sigurnost u tom području pojačana je nakon brutalnih ubojstava, a dodatne policijske patrole traže krivolovce koji obično pokušavaju prokrijumčariti dijelove izvan regije; ali vjerojatno je već prekasno.