„Kulturološko obogaćenje“: Zahvaljujući imigraciji porastao broj genitalnih sakaćenja u Njemačkoj

Preko 70.000 djevojčica u Njemačkoj podvrgnuto je sakaćenju ženskih genitalija, a daljnjih 17.000 mladih djevojčica u opasnosti je da se na njima provede primitivni barbarski postupak.

Njemačka liječnica Cornelia Strunz, koja radi u centru „Pustinjski cvijet“, rekla je da broj slučajeva genitalnog sakaćenja Njemačkoj raste zbog povećane imigracije iz islamskih afričkih i azijskih zemalja.

Ona ženama i djevojkama koje su prošle postupak savjetuje da naprave još jednu operaciju kako bi se preokrenula šteta nanesena ovim bizarnim ritualom.

Mnoge žene imaju problema s pražnjenjem mjehura nakon FGM-a. Krv s menstruacijom ne može se ispravno ocijediti. Za neke seks postaje praktično nemoguć. Žene također mogu razviti fistule – veze između dva dijela tijela koje u normalnim okolnostima uopće ne bi trebale postojati. Jedan primjer bi bio veza između vagine i rektuma, što dovodi do toga da stolica prolazi kroz vaginu. Očito je da sa tim nije lako živjeti“, rekla je dr. Strunz za Deutsche Welle.

Sakaćenje ženskih genitalija u Njemačkoj je ilegalno, zbog čega mnoge obitelji putuju u matične zemlje iz kojih su „pobjegli“, kako bi tamo izvršili gnusan i jezivi ritual.

Kao odgovor na rastuću epidemiju, vlasti u Berlinu osnivaju prvi centar za bitku protiv ovog primitivnog fenomena. Njihova ideja je propagandom i informiranjem preobraziti tuđinsku kulturu i običaje, što je zapravo oblik rasizma.