Samo kvalificirani EU radnici moći će raditi u Velikoj Britaniji

771290

Radnici iz zemalja Europske Unije morati će osigurati kvalificirani posao prije dolaska na rad u Veliku Britaniju, prema prijedlogu britanske vlade.

Turisti i studenti i dalje će imati nesmetan ulaz u zemlju, ali će zato ulaz biti onemogućen desecima tisuća nekvalificiranih radnika koji svake godine dolaze u Britaniju, stoji u prijedlogu vlade.

Postoji jak konsenzus glede toga da je ovo jedini način. Ministri su se dogovorili da će vidjeti postoji li alternativno rješenje. Stvarnost je pak takva, da je ovo jedino rješnje koje će dugoročno funkcionirati i koje će zadovoljiti interese javnosti, ono za što su ljudi glasali, funkcionalnu kontrolu naših granica.

Vladini dužnosnici vjeruju da će EU na to odgovoriti sličnim mjerama. Samozaposlenima će biti dopušteno doseliti se u Veliku Britaniju, s tim da moraju prikazati da su kvalificirani i sposobni za vođenje samostalnog posla.

Ove mjere su dio obećanja državne tajnice Amber Rudd, koja unatoč tome što je glasala za ostanak u EU, sada demonstrira poštivanje volje naroda koji se izjasnio na referendumu za izlazak ponajviše zbog pitanja nekontrolirane imigracije.

Rudd je nedavno indirektno izjavila da će tvrtke koje žele zaposliti strane radnike, morati objaviti popis postojećih stranih zaposlenika, te pokazati da su učinili dovoljno kako bi prvo zaposlili lokalne radnike.

No nakon burne reakcije velikih korporacija, vlada je požurila izjaviti da su njene riječi bile izvađene iz konteksta.

Ministar obrane Michael Fallon, rekao je da tvrtke ipak zasigurno neće morati objavljivati niti imena ni popis kojim bi se identificirali postojeći strani radnici.

Izvor: Breitbart