Kyle Rittenhouse, koji je oslobođen svih optužbi proizašlih iz pucnjave u kolovozu 2020. u Kenoshi u Wisconsinu, planira tužiti niz slavnih osoba, sportaša i organizacija jer su ga nazvali ubojicom.

Rittenhouse, koji je ubio dvojicu muškaraca i ranio trećeg u samoobrani nakon što je bio progonjen tijekom protesta protiv policije, rekao je Tuckeru Carlsonu iz Fox Newsa da želi pozvati na odgovornost glavne medijske i estradne osobe – počevši od voditeljice talk showa Whoopie Goldberg.

Gledamo dosta političara, poznatih osoba, sportaša, na popisu je Whoopi Goldberg. Nazvala me ubojicom nakon što me porota oslobodila. To je i dalje govorila, a ima i drugih“, rekao je Rittenhouse, dodajući da ga Cenk Uygur iz Young Turka i dalje naziva ubojicom.

Što je s ljudima koji su te nazvali bijelim supremacistom? Prilično je teško dobiti posao do kraja života ako si bijeli supremacist“, upitao je Carlson.

Apsolutno. Pozivat ćemo na odgovornost svakoga tko je lagao o meni, kao što su me svi koji su lagali nazivali bijelim supremacistom“, odgovorio je Rittenhouse. “Svi će oni odgovarati. A mi ćemo obračunati s njima u sudnici.

Moje suđenje je razotkrilo duboku korupciju u našim medijima koja ne može proći bez odgovora. Njihove očite laži, kleveta i propaganda bili su zlonamjerni pokušaji da raskole našu naciju i unište moj život – i ja sam posvećen tome da odgovaraju za to.