Lady Gaga dobila je posao u administraciji američkog predsjednika Joea Bidena. Svjetski poznatoj pop pjevačici povjereno je supredsjedanje predsjedničkim Odborom za umjetnost i humanističke znanosti.

U izjavi u četvrtak, Biden je otkrio da će Lady Gaga raditi zajedno s holivudskim producentom i oskarovcem Bruceom Cohenom.

Također u odboru su Kerry Washington, Jon Batiste, George Clooney, Jennifer Garner, Troy Kotsur, Shonda Rhimes i Marta Kauffman.

Govoreći o Gagi, Biden ju je pozdravio kao “jednu od najprodavanijih, najnagrađivanijih glazbenica u povijesti” i talentiranu glumicu. Predsjednik je u nastavku pohvalio njezin osebujni smisao za modu i nastojanja na polju razvoja veganske kozmetike.

Prema priopćenju, pjevačica se također aktivno bavila filantropijom te je pobornica LGBTQ prava i svijesti o mentalnom zdravlju.

Gaga je u petak odgovorila na vijest o svom imenovanju kratkim tvitom u kojem je pisalo “Hvala @POTUS, @PCAHgov.”

PCAH je osnovan davne 1982. godine i ima zadatak savjetovati “predsjednika o kulturnoj politici” s ciljem povećanja “savezne potpore za umjetnost, humanističke znanosti te muzejske i knjižnične usluge”.

Lady Gaga glasno podržava predsjednika Bidena i podržala ga je uoči predsjedničkih izbora 2020. Na njegovoj inauguraciji u siječnju 2021. izvela je američku himnu.