Lažljivi mediji – priča o „10 napada na izbjeglice dnevno“ je izmišljena

Lažljivi mainstream mediji tvrde da se u Njemačkoj tijekom 2016. godine događalo 10 napada na izbjeglice dnevno, što je najobičnija laž. Uvidom u službene podatke njemačkog ministarstva unutarnjih poslova, postaje očito da dvije trećine navedenih navodnih djela nemaju nikakve veze sa fizičkim napadima na „izbjeglice“, odnosno imigrante.

Priča o „deset napada na dan“ krenula je od strane marksističke političarke Alla Jepke, iz stranke Die Linke, koja je inače sljednica komunističke partije nekadašnje  Istočne Njemačke.

Jelpke je na svojoj internet stranici napisala da je „tijekom 2016. godine zabilježeno 3.500 napada na izbjeglice i njihove smještajne kapacitete“, a za potvrdu je navela izvješće njemačkog ministarstva unutarnjih poslova. Jelpke je stavila poveznicu na izvješće ovdje i ovdje.

No, uvidom u te dokumente, vidljivo je da izvješće nema veze sa tvrdnjama koje Jelpke iznosi. Naime, izvješće navodi 3.527 djela koja su na ovaj ili onaj način povezana sa izbjeglicama, odnosno imigrantima. Ta djela podijeljena su u 41 kategoriju, od čega neke kategorije glase „uvreda“, iskazivanje simbola neustavnih organizacija“, te famozni „govor mržnje“.

Od navedenih 3.527 djela, čak 1.040 se odnosi na taj „govor mržnje“, što se u Njemačkoj mahom odnosi na iznošenje negativnih stavova o masovnoj imigraciji na društvenim mrežama…. Znači nema veze sa fizičkim napadima.

Tu su i djela poput „prisile“ ili „krađe“, kod kojih se dobrim dijelom zasigurno radi i o djelima u kojima su izjeglice žrtve djela drugih izbjeglica, odnosno imigranata.

Nadalje, daljnjom analizom popisa djela može se nedvojbeno zaključiti da nije bilo niti približno „deset napada na izbjeglice dnevno“, kako to podmuklo navode Jelpke i lažljivi kontrolirani mediji.

Ulla Jelpke (desno) na memorijalnom maršu za osnivače Komunističke partije

Donosimo vam popis počinjenih djela iz izvješća njemačkog ministarstva unutranjih poslova:

Prijetnje: 110
Uvrede: 253
Poticanje na kriminalne radnje: 2
Vrijeđanje na vjerskoj osnovi : 7
Ozbiljne krađe: 7
Ozbiljno remećenje mira: 4
Formiranje terorističkih skupina: 2
Palež: 51
Oružana pljačka: 1
Krivotvorenje dokaza: 2
Teške tjelesne ozljede: 178
Uništavanje javnog dobra: 18
Kršenje zakona o eksplozivnim sredstvima: 12
Kršenje zakona o zaštiti mladeži: 1
Obiteljsko remećenje mira: 17
Poticanje na palež: 2
Fizički napad: 171
Prisila: 251
Pozivanje na nasilje: 98
Razbojstvo: 6
Iskorištavanje: 2
Gruba krađa: 1
Oštećenje vlasništva: 595
Ozbiljan palež: 44
Silovanje: 1
Pozivanje na remećenje javnog reda: 60
Kleveta: 1
Kleveta protiv političara: 4
Krivotvorenje dokumenata: 2
Raspačavanje propagande neustavnih organizacija: 185
Neustavno nepriznavanje ustavnih tijela: 2
Kršenje povjerljivosti: 2
Kršenje zakona o okupljanju: 20
Korištenje znakova neustavnih organizacija: 368
Govor mržnje: 1040
Kršenje zakona o oružju: 11
Opiranje policiji: 2
Krađa: 8
Nezakonito zadržavanje osobe: 2
Upućivanje na počinjenje kaznenog djela: 1
Nezakonito snimanje osobe: 1

Kad se uzme u obzir sve incidente navedene pod palež (95), krađu (17), napad (349), oštećenje vlasništva (613), razbojstvo (6), pa čak i jedan slučaj silovanja, dolazi se do brojke od 1.081 fizičkog napad raznih oblika tijekom 2016. godine.

Realno gledano, i ova brojka je prevelika, jer dio tih djela zasigurno je počinjen i od „izbjeglica“ na štetu drugih „izbjeglica“. No s obzirom da u izvješću ne piše izričito tko su počinitelji, ne možemo egzaktno utvrditi o kojem omjeru se radi.

No, a i zanemarimo tu vjerojatnost, ostaje nam dakle 1.082 incident, što predstavlja oko 3 napada na nad, ili točnije 2,9. To je ujedno u skladu sa službenim brojkama koje je početkom prošlog mjeseca objavila njemačka savezna policija BKA, koja je navela „970 djela usmjerenih protiv tražitelja azila“, odnosno 2,6 djela dnevno.

Iz svega navedenog, očito je da su tvrdnje gospođe Jelpke, kao i medija koji su nekritički progutali mamac i prenijeli tu vijest – netočne.

Skandalozno je to da se niti jedan veliki novinski medij koji je prenio tu vijest, nije potrudio pročitati izvještaj na kojeg se Jelpke referira. Kontrolirani lažljivi mediji jednostavno su nastavili ponavljati tvrdnje komunističke političarke bez pokušaja verificiranja tvrdnje i istraživačkog rada prije navedenih objava, čak niti uslijed činjenice da su podaci dostupni iz prve ruke.

Ovo je savršen primjer, ali nažalost samo jedan u nizu, kako funkcioniraju lažljivi kontrolirani mediji, što je i dovelo do toga da narod medijim s pravom više ništa ne vjeruje.

Autor: Tribun