Le Pen i Salvini: „Borimo se protiv EU kako bismo spasili Europu“

Foto: Reuters

Na sastanku u Rimu, održanom u nedjelju, talijanski zamjenik premijera Matteo Salvini potvrdio je da dijeli zajedničke ideje o budućnosti Europe s bivšom francuskom predsjedničkom kandidatkinjom Marine Le Pen.

Dijelimo istu ideju Europe, o poljoprivredi, radu, borbi protiv imigracije. Mi se borimo protiv neprijatelja Europe, kao što su Juncker i Moscovici, koji su zatvoreni u svojem bunkeru u Bruxellesu.

Salvini je posebno naveo Junckera i Moscovicija kao predstavnike EU birokracije koja nastoji uvjeriti talijansku vladu da donese proračun koji je u skladu sa smjernicama EU.

Nećemo popustiti“, kazao je Salvini misleći na talijanski proračun, dodajući da „špekulanti poput Sorosa se klade na propast Italije kako bi po jeftinim cijenama pokupovali zdrave tvrtke, kojih još ima dosta u Italiji“.

Zajedno sa Salvinijem ne borimo se protiv Europe, već protiv Europske Unije koja je postala totalitarni sustav, borimo se protiv EU kako bismo spasili istinsku Europu“, izjavila je Le Pen.

Salvini i Le Pen zajedno su poručili da očekuju promjene unutar Europske Unije nakon nadolazećih izbora za EU parlament u svibnju iduće godine.