Le Pen inzistirala da se makne zastava EU: „Ja želim biti predsjednica Francuske, a ne EU“

Foto: PIERRE ANDRIEU/AFP/Getty

Ja želim biti predsjednica Francuske, a ne Europske Komisije“, izjavila je Marine Le Pen inzistirajući da se iz studija makne zastava EU prilikom TV razgovora za TF1.

Pogotovo iz razloga što smatram da je Europska Unija našoj zemlji i našem narodu nanijela puno štete, na polju gospodarstva, društvenih odnosa, te po pitanju nestanka naših granica.

To će biti moja prva mjera, povratak nacionalnih granica, da konačno imamo uvid u to tko nam ulazi u zemlju, kako bismo se borili protiv opasnosti islamističkog terorizma koji nam prikriven kroz imigraciju dolazi i napada iznutra.“

Gosti TF1 obično se u studiju pojavljuju pored zastava EU i Francuske, no Le Pen je inzistirala na tome da pored nje stoji samo francuska zastava.

Le Pen se nije striktno obvezala na francusko napuštanje Europske Unije, ali je naglasila da njeni protivnici koji obećavaju primjenu mjera koje garantiraju sigurnost građana i zaštitu francuskih radnika, lažu građanima, jer su te mjere zabranjene prema zakonima Europske Unije.

Ona je obećala da će inzistirati da EU prihvati reforme koji nacionalnim vlastima vraćaju mnoge prijašnje ovlasti suverenih država, ili će u suprotnom organizirati referendum o francuskom izlasku iz Europske Unije.

Na ovim izborima u pitanju je opstojnost Francuske kao slobodne zemlje, te opstanak Francuza kao naroda. Ljudi se bude, vremena se mijenjaju.

Autor: Tribun