Le Pen: Narodi Europe se bude, svjedočimo povratku nacionalnih država

Kandidatkinja za francusku predsjednicu Marine Le Pen najavila je da će „2017. biti godina buđenja europskih naroda“, prilikom sudjelovanja na konvenciji europskih nacionalističkih i domoljubnih stranaka u Koblenzu.

Na konvenciji je prevladavalo slavljeničko raspoloženje radi aktualne inauguracije američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Jučer, nova Amerika. Danas, nova Europa!“, izjavio je Nizozemac Geert Wilders dok je započinjao svoj govor na konvenciji.

Ljudi na Zapadu se bude. Odbacuju okove političke korektnosti. Ova godina je biti godina naroda, godina oslobođenja, godina domoljubnog proljeća.

Wildersova Slobodarska stranka bi prema predviđanjima mogla osvojiti najviše glasova na nizozemskim parlamentarnim izborima u ožujku ove godine. Le Pen je pak jedan od vodećih pretendenata na predsjedničko mjesto u Francuskoj, a njemački AfD pod vodstvom Frauke Petry očekuje povijesni ulazak u parlament kao treća najjača stranka u Njemačkoj.

Konvenciji su prisustvovali i predstavnici talijanske Sjeverne Lige, Matteo Salvini, te Harald Vilimsky, generalni tajnik austrijske Slobodarske stranke, čiji je kandidat Norbert Hofer nedavno zamalo pobijedio na predsjedničkim izborima.

Svjedoci smo kraja jednog svijeta i stvaranja drugog, svjedočimo povratku nacionalnih država“, izjavila je Le Pen.

Prvi veći udarac „starom poretku“ bila je referendumska odluka britanskog naroda o izlasku te zemlje iz Europske Unije, nakon čega je uslijedio još veći udarac, izbor Donalda Trumpa na mjesto američkog predsjednika. Novi američki predsjednik, rekla je Le Pen, neće poduprijeti postojeći ugnjetavački sustav u Europi.

Europsku Uniju nazvala je „silom koja provodi sterilizaciju naroda“, a njemačku kancelarku Merkel kritizirala je zbog puštanja velikog broja imigranata na kontinent.

Svima je jasno da je aktualna imigracijska politika katastrofalna“, zaključila je Le Pen.

Izvor: Breitbart