Le Pen nudi Poljskoj i Mađarskoj suradnju u „rušenju Europske Unije“

Predsjednica Nacionalnog Fronta i francuska predsjednička kandidatkinja Marine Le Pen kazala je da će ako pobjedi na izborima, ponuditi Poljskoj i Mađarskoj suradnju na rušenju Europske Unije.

Mislim da možemo surađivati na mnogim područjima. Ako postanem francuska predsjednica, razgovarat ću sa Orbanom o svemu što nam je neprihvatljivo u Europskoj Uniji, što je nedopustivo u potezima današnje EU.

Le Pen je također izjavila da namjerava održati razgovore sa Jarosławom Kaczyńskim, predsjednikom vladajuće stranke u Poljskoj.

Zasigurno se nećemo u svemu složiti, ali na kraju krajeva, svaka zemlja je slobodna i suverena da brani svoje interese.

Le Pen vjeruje da Francuska i Poljska imaju barem dvije teme o kojima njihove vlade mogu naći zajednička gledišta. Prva je poljski sukob sa Bruxellesom oko položaja poljskog ustavnog suda. Službena Varšava zamjera Europskoj Uniji odabir Donalda Tuska na mjesto predsjednika Vijeća Europe. Poljska je jedina zemlja koja je glasala protiv odabira Tuska na tu poziciju.

Druga tema je imigrantska kriza, Bruxelles želi razmještaj imigranata diljem zemalja EU, čemu se Poljska, zajedno sa drugim zemljama Višegradske skupine protivi.

Europska Unija želi sankcionirati zemlje koje ne primaju imigrante, to je ludilo, to treba prestati“, rekla je Le Pen.

Izvor: RT