Njemački grad Leipzig ponudio je javnosti 100.000 eura nagrade ukoliko identificiraju nasilne antifašističke ekstremiste nakon vala sabotaža i uništavanja u gradu.

Državni ured za kriminalističku policiju (LKA) savezne pokrajine Saska, zajedno s gradskim javnim tužiteljem, najavio je nagradu ovog tjedna navodeći da će to biti samo za privatne osobe, a ne za policijske službenike, prenosi Bild.

Iznos je najveći iznos ikad ponuđen javnosti od vladavine terora i ubojstava koje je 1970-ih, 80-ih, i 90-ih počinila ekstremna marksistička Frakcije Crvene armije (RAF), poznata i kao skupina Baader-Meinhof.


Uvijek „hrabri“: Antifašistički divljaci u Njemačkoj brutalno pretukli agenticu za nekretnine


LKA poziva sve svjedoke koji mogu prepoznati identitet antifašističkih ekstremista, one koji su možda vidjeli sumnjiva vozila na području njihovih napada i one s bilo kojim drugim informacijama, da se jave radi moguće nagrade.

Novčana nagrada uslijedila je nakon nekoliko napada Antife na gradilišta, uključujući podmetanja požara na projektu luksuznih stanova, što je rezultiralo s oko 10 milijuna eura štete.

Vlasti u gradovima Bautzen i Rodewisch također su ponudile novčane nagrade u iznosu od 12.500 eura za informacije o sličnim podmetanjima požara na strojevima građevinskih tvrtki.

Regija Saska najavila je ovaj tjedan formiranje posebnog povjerenstva o marksističkom ekstremizmu (Soko LinX) koje će se boriti protiv porasta njihovog terora. Ove godine takvih napada s njihove strane bilo je 305, u odnosu na 222 u 2018. godini.


Kamera zabilježila neopisivu hrabrost antifašista u bitci protiv povampirenih „fašista“ u Kanadi (VIDEO)