Mike Hughes, koji je danas trebao poletjeti oko 1600 metara uvis u pustinji Mojave kako bi dokazao da je Zemlja ravna ploča, naišao je na prepreku. Savezna agencija za upravljanje zemljištem blokirala je njegov pokušaj neizdavanjem dozvole za korištenje javnog zemljišta za lansiranje.

Raketa pogonjena parom trebala je poletjeti danas u napuštenom gradu Amboy, ali Hughes nije dobio dozvolu po kojoj bi mogao provesti lansiranje. Hughes pak tvrdi kako je dobio usmeno odobrenje još prije godinu dana te je čekao konačno odobrenje od Savezne avijacijske agencije (FAA). Naravno, što nije na papiru, nema nikakav pravni značaj.

Osoba za odnose s javnošću iz Ureda za upravljanje zemljištem (BLM) rekla je kako ne postoje nikakve službene bilješke o kontaktu između agencije i Hughesa te da on sam nikad nije zatražio nikakvo posebno dopuštenje za lansiranje.

Netko iz našeg lokalnog ureda otišao je do njega nakon što su vidjeli članke u novinama, jer to je bila novost za njega,“ rekla je glasnogovornica BLM-a, Samantha Storms.

Hughes se tek nedavno našao u mreži krajnje besmislene i beskorisne teorije o Zemlji kao ravnoj ploči (disku) koji plovi svemirom, a u kojem smo navodno sa svih strana na rubovima diska omeđeni visokim ledenim zidom.

„Ravnopločaš“ će se vlastitom raketom lansirati u orbitu kako bi „dokazao da je Zemlja ravna ploča“

O znanosti je Hughes izjavio kako „ne postoji razlika između znanosti i znanstvene fantastike.“ Pored toga, Hughes tvrdi kako su astronauti „John Glenn i Neil Armstrong slobodni zidari.“ Za svoj let je pokušao putem platforme Kickstarter prikupiti 150.000 dolara, ali je uspio skupiti samo 310 dolara.

Zanimljivo je da Hughes unatoč svojim uvjerenjima koristi tehnologiju koja je zasnovana na činjenicama da je Zemlja okrugla.

Znam ja o aerodinamici i dinamici fluida te kako se stvari kreću kroz zrak, o određenim veličinama raketnih mlaznica i pogonu. Ali to nije znanost, to je samo formula.

Hughes je već osigurao još jedno privatno zemljište za svoj let, ali čini se da će morati pričekati još neko vrijeme za dozvole. Dotad ćemo svi morati živjeti okruženi urotom međunarodnih slobodnih zidara, koji nam skrivaju istinu od životne važnosti, a bez koje ovaj svijet leti svemirom kao kugla i samo zbog toga srlja u propast.