U tekućem pravnom sporu protiv prošlogodišnje odluke Komisije za dobrotvorne organizacije da LGB Allianceu dodijeli status dobrotvorne organizacije, suosnivačica Kate Harris tvrdila je da biološki muškarci ne mogu biti lezbijke.

Pravni izazov protiv LGB Alliancea podnijela je dječja trans dobrotvorna organizacija Mermaids, koja je tvrdila da je osnovana kako bi “promicala transfobne aktivnosti” i da bi joj se stoga trebao ukinuti status dobrotvorne organizacije.

Tijekom kruga unakrsnog ispitivanja u Općoj regulatornoj komori u četvrtak, pravni savjetnik Mermaidsa, Michael Gibbon KC, ispitivao je Harris o tome imaju li neki ljudi alternativne definicije za to što je lezbijka od one koju koristi njezina organizacija.

“Da lezbijka može biti muškarac s penisom?” Harris, koja je lezbijka, reagirala je.

“Rečeno na neutralniji način, lezbijke mogu uključiti nekoga tko je žena kao rezultat promjene spola”, odgovorio je Gibbon.

“Govorit ću u ime milijuna lezbijki diljem svijeta koje su lezbijke jer volimo druge žene… Nećemo biti izbrisane i nećemo dopustiti da nam bilo koji muškarac s penisom kaže da je lezbijka zato što tako osjeća,” rekla je Harris i dodala: “Lezbijku privlači druga biološka žena, točka.”

Slučaj, za koji se vjeruje da je prvi takve vrste, u kojem je jedna dobrotvorna organizacija prozvala drugu dobrotvornu udrugu da joj se ukine status, odgođen je u petak do studenog.

Tijekom svjedočenja u srijedu, druga suosnivačica LGB Alliancea, Bev Jackson, koja je također lezbijka, upozorila je da je upotreba lijekova za blokiranje puberteta kod djece “koja bi inače mogla odrasti i postati odrasle gay osobe, ogroman medicinski skandal u nastajanju”.

“Antilezbijske predrasude i strah navode mnoge tinejdžere, posebno lezbijke, da vjeruju da imaju problema s ‘rodnim identitetom’ dok se zapravo bore sa svojom lezbijskom/gej seksualnom orijentacijom u nastajanju,” rekao je Jackson.