Devetogodišnji Rhuan Maycon izboden je 31. svibnja od majke Rosane da Silva Candido, (27) i njene partnerice Kacyle Damasceno Pessao (28).

Dječak je ubijen nožem dok je spavao nakon što je godinu dana patio zbog neuspjele operacije promjene spola.

Prema Brazilskoj službi za zaštitu djece, na dječaku je izvršena „neka vrsta operacije promjene spola. Nakon uklanjanja penisa, oni su zašili unakaženu regiju i improvizirali verziju ženskog genitalnog organa, napravivši rez među preponama.

Operacija je očito obavljena bez medicinskog nadzora nakon što je Rhuanova majka odlučila pretvoriti sina u djevojčicu.

Rhuanov otac prethodno je kontaktirao Službu za zaštitu djece i policiju nakon što je izrazio zabrinutost zbog dobrobiti svoga sina.

Rhuanova majka i njena partnerica uspjeli su izbjeći državne organe tako što su se selili po širom zemlje. Služba za zaštitu djece nije bila u mogućnosti održati ili spasiti Ruanov život.

Rhuanov otac rekao je novinarima: „Pokušali smo spasiti Rhuana. Objavljivali smo poruke na društvenim medijima, kontaktirali smo policiju i Službu za zaštitu djece. Nitko nam nije pomogao.

Rhuan je prije operacije pretrpio tešku psihološku traumu od svoje majke zbog činjenice da je muškog spola. Unatoč pokušaju promjene spola, Rhuanu je prvo uništeno i fizičko zdravlje nakon čega je bešćutno ubijen.