Anarhisti i LGBT-ovci u srijedu su oskvrnuli kip Isusa Krista koji nosi križ u Varšavi. Skupina vandala na križ je postavila zastavu duginih boja, dok su preko lica Isusa navukli ružičastu maramu s anarhističkim simbolom.

Odgovornost za ovaj čin preuzela je skupina Stop Bzdurom (Stop sranju), dok su fotografije oskvrnjivanja uz prateću objavu osvanule na Facebook stranice foto-reportera pod nazivom JohnBoB & Sophie Art, koja je slično učinila i na nekoliko drugih sponeika u Varšavi.

Izvor: Facebook

Ovo je napad! Ovo je duga! Ovo je napad! Odlučili smo djelovati,“ stoji u objavi na Facebook-u. Objava je ispunjena tipično marksističkim tonom:

Sve dok se bojim držati tvoju ruku. Sve dok posljednji homofobni kombi nestane s naših ulica. Ovo je naša manifestacija razlika – ova duga.

Sve dok zastava čini nekoga gorim i ‘neprimjerenim’, svečano obećavamo da ćemo provocirati. Oprostite … .Nitko neće reći da je poljska zastava neprimjerena i da nekoga vrijeđa … Kad nam se oduzme više zakona, sudbina će visiti na šalovima moći.

Ovo je naš poziv na bitku. Dokle ćemo spavati misleći da se ionako ništa neće promijeniti. Trebat će vam toliko vremena da vas podsjetimo da postojimo. Da niste sami i sami. Ovaj grad je također naš. Borba.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki osudio je ovaj čin kao napad na kip Isusa u središtu Varšave, dodavši da neće dopustiti takva vandalska djela.“

Vandalska djela poput ovih koje smo vidjeli u Varšavi neće donijeti ništa dobrog i imaju samo jedan cilj – još veću podjelu društva. Neću to dopustiti!“ rekao je premijer.

Iz skupine Stop Bzdurom odgovorili su riječima: „Osjećamo da je duga u našoj zemlji postala teret koji samo brončane ruke mogu nositi.

Potom su se krenuli izgovarati kako njihov cilj „nije uvrijediti vjeru“, već kritizirati „unutarnje – fobijske stavove“. Po njihovom mišljenju, LGBT osobe također mogu biti kršćani.

Razlog ovakvim kretenskim kontraproduktivnim djelima je navodno izbor anti-LGBT nastrojenog predsjednika Andrzeja Dude koji želi ukinuti istospolne brakove, indoktrinaciju djece u LGBT ideologiju u školama te posvajanje djece.