LGBTQ se žale jer je Netflix naveo da je Jefrey Dahmer bio LGBTQ

Netflix je uklonio oznaku “LGBTQ” iz svoje reklame za svoju novu seriju o serijskom ubojici Jeffreyu Dahmeru nakon reakcije društvenih medija u kojoj su se homoseksualci žalili da se serija loše odražava na njih.

Službena početna stranica serije Netflix više ne navodi “LGBTQ” pod “žanrovima” i emisija više ne nosi oznaku kategorije “LGBTQ” u aplikaciji Netflix. Čini se da je Netflix napravio promjene tijekom vikenda ili u ponedjeljak, prema više izvješća.

Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story, od megaproducenta Ryana Murphyja, dramatizira životnu priču zloglasnog serijskog ubojice koji je od kasnih 70-ih do ranih 90-ih namamio 17 mladića i dječaka u smrt, pritom prakticirajući kanibalizam, i nekrofiliju. S Evanom Petersom u glavnoj ulozi, serija je počela emitirati ovaj mjesec i privukla je veliko zanimanje publike, dospjevši na prvo mjesto na popisu najgledanijih streamera diljem svijeta.

No, homoseksualci su preko društvenih medija prekorili Netflix što je emisiju stavio u kategoriju “LGBTQ”, a jedan korisnik TikToka rekao je: “Znam da je to tehnički točno, ali ovo nije prikaz koji tražimo.”