LGBTQP-ovci ponovno održali prosvjed u Poljskoj, unatoč žestokim kontra-prosvjedima

„Katolička“ Poljska pod vladavinom demokrata i konzervativaca bilježi ubrzani „napredak“.

Poljski pripadnici LGBTQP zajednice pod teškom policijskom pratnjom održali su u subotu prosvjed unatoč žestokom protivljenju i kontra-prosvjedu različitih skupina čiji su pripadnici bacali boce i jaja u pokušaju da ih blokiraju.

Oko 400 pristalica LGBTQP-a marširalo je istočnim poljskim gradom Lublinom, nekih 170 kilometara jugoistočno od Varšave, mašući zastavama duginih boja i transparentima s parolama poput „Isus je učio ljubav“ i „Homofobija prijeti poljskim obiteljima“.

No, kontra-prosvjednici su se sukobili s policijom dok su pokušavali blokirati mimohod LGBTQP-ovaca, a pritom su uzvikivali homofobne slogane, bacali boce i jaja.

Policija je upotrijebila suzavac i vodeni top da bi rastjerala kontra-prosvjednike, od kojih su neki bili privedeni u pritvor.

Početkom ovog tjedna poljski sud ukinuo je zabranu kojom je gradonačelnik Lublina Krzysztof Zuk pokušao zabraniti prosvjed LGBTQP-ovaca ističući problem sigurnosti.

Poljski nadbiskup Marek Jedraszewski dodao je gorivo u vatri kad je propovijed upozorio na LGBT pokret.

Crvena kuga više ne vlada u našoj zemlji“, rekao je nadbiskup, misleći na komunizam.

Ali pojavila se nova kuga, neo-marksistička, koja želi oduzeti naše duše, srca i umove. Kuga koja nije crvena, već duginih boja.

Ipak, unatoč brojnim protivljenjima velikog djela javnosti, u skladu s „demokratskim“ načelima, Poljska se kao zemlja „velikih katolika“ također okrenula toleriranju promocije površnih seksualnih (dez)orijentacija pojedinaca, koje bi navodno trebale biti stvar pojedinca, ali se uvijek pretenciozno propagiraju kao „pravo“ u javnosti.