Libijski imigrant koji je silovao 9-godišnju Šveđanku izjavio je da je tog dana tražio nekog da izvrši silovanje i da mu uopće nije bilo važno o kome se radi. Kazna za brutalan zločin je očekivano „švedska“.

Tridesetogodišnji Libijac optužen je za brutalno silovanje 9-godišnje djevojčice u gradu Malmö početkom ove godine, a Okružni sud osudio ga je prošlog petka na šest godina zatvora i deportaciju nakon odsluženja kazne, prenosi Fria Tider. Djevojčici kao odštetu mora isplatiti i bijednih 17.000 eura.

Po švedskom običaju, osuđenici u toj zemlji puštaju se na slobodu već nakon odsluženja dvije trećine kazne. Što se tiče deportacije, ako uopće bude provedena, ona ne znači ujedno i doživotnu zabranu povratka, jer se on u zemlju može vratiti nakon 15 godina.

Libijac je svoju žrtvu namamio i zaključao u smetlarnik zgrade. Nakon toga ju je udario u lice, a dok ju je silovao gotovo ju je zadavio. Potom joj je prijetio dodatnim batinama ukoliko ne prestane vrištati.

Na suđenju je izjavio kako je u tom području bio „u potrazi za djevojkom koju će silovati“ i da ga „nije briga je li riječ o djevojci ili dijetetu.

Kako bi cijela stvar bila bizarnija, Libijac je ujedno otac troje maloljetne djece i od studenog 2010. ima trajnu boravišnu dozvolu. Veće je više puta osuđivan za nasilne zločine kao što su seksualna uznemiravanja, krađa, zloporaba droga i kršenje zakona o nošenju hladnog oružja.