Libijska obalna straža otvorila vatru na brod „humanitarne organizacije“

obalna straža

Libijska obalna straža, u nastojanju da spriječi suradnju krijumčara ljudi i brodova „humanitarnih organizacija“, otvorila je vatru na jedan od spomenutih brodova.

Španjolski brod „Proactiva Open Arms“, koji djeluje u središnjem Mediteranu, potjeran je od strane libijske obalne straže nakon pucnjeva upozorenja i prijetnje da će biti potopljen ako se približi obali.


Widget not in any sidebars

Ne vraćajte se ili ćemo pucati u vas… Drugi put vi ćete biti meta, bez prethodnog upozorenja“, poručio im je zapovjednik patrolnog broda obalne straže.

U službenoj izjavi, libijska mornarica kazala je da se brod „humanitarne organizacije“ nalazio na području djelovanja libijske obalne straže, te su tražili od španjolskog broda da se udalji. Nakon što se posada oglušila na upozorenje, obalna straža je pucala u zrak kao znak upozorenja.

Libijci tvrde da je brod „humanitarne organizacije „čekao pošiljku ilegalnih imigranata“.

Libijski brigadir Qassem izjavio je: „Mi smo sposobni obavljati svoj posao. Naše prisustvo automatski isključuje njihovo. Dosta nam je više tih organizacija, povećali su broj imigranata i osokolili krijumčare.

Autor: Tribun