Ljevica poziva na masovnu imigraciju i davanje prava glasa imigrantima kao odgovor na pobjedu AfD-a

Dugi niz godina ljevica je negirala cijelu ideju zamjene stanovništva, nazivajući je teorijom zavjere, dok je u isto vrijeme pozivala na masovnu imigraciju kako bi se porazile konzervativne europske političke stranke kroz demografsku zamjenu.

Osnivač i glasnogovornik nevladine organizacije Mission Lifeline International za spašavanje imigranata, Alex Steier, pridonio je ovom trendu tvrdnjom da je Alternativa za Njemačku (AfD) pobijedila na nedavnim izborima samo zato što Njemačka nije primila dovoljno imigranata.

“Da je bilo dovoljno useljavanja iz inozemstva (npr. ukidanjem vize za Afganistance i druge progonjene ljude), i da su ti ljudi odmah dobili pravo glasa, (njemački okrug) Sonneberg ne bi bio problem danas. Zato: Otvorite granice!” napisao je Steier na Twitteru.

Tweet je uslijedio nakon što je kandidat AfD-a Robert Sesselmann jučer pobijedio u okrugu Sonneberg, označivši veliku prekretnicu za rastuću stranku AfD koja u anketama ima 20 posto podrške, što je, barem u nekim anketama, stavlja na drugo mjesto po popularnosti.

Međutim, neki na ljevici se suprotstavljaju ovom demokratskom rezultatu, s više stranaka koje neprestano traže zabranu AfD-a u cijeloj zemlji unatoč tome što je otprilike svaki peti Nijemac rekao da bi glasao za stranku. Međutim, u slučaju Steiera, on vjeruje da je masovna imigracija i trenutačno pravo glasa za te pridošlice odgovor. Prema Steierovom prijedlogu, ako se željeni demokratski ishod ne postigne kroz jednu populaciju, tada je rješenje dovesti potpuno novu populaciju koja će glasovati drugačije.

Zagovornici koji su opisali Veliku zamjenu, koja je tekuća demografska zamjena Europljana neeuropskim stanovništvom, primijetili su da je jedan od ključnih ciljeva za mnoge koji promiču Veliku zamjenu dobivanje trajne političke moći putem masovne imigracije.