Članovi ekstremno lijeve organizacije Autonomna sveučilišna udruga (CUA) u Bologni su polijepili plakate koji talijanskog ministra unutarnjih poslova prikazuju s nišanom na glavi, uz što stoji natpis „Ubojica. Ciljajte u ovo.“

Ekstremno-lijeva organizacija u svoj svojoj paradoksalnosti polijepila je plakate prošlog tjedna na sveučilišnom događaju, prenosi Il Giornale.

Skupina je i putem Facebooka objavila ovu vijest: „Danas, iz ulice Zamboni, srca sveučilišne zone, dignut je glas neprijateljstva i osude za rasizam i supremacističku politiku koju je novi ministar unutarnjih poslova donio tijekom proteklih mjeseci.

Ekstremisti navode i kako Salvini „promovira politiku mržnje, isključivanja i bijelog supremacizma,“ zbog njegovih težnji da iz Italije najprije deportira imigrante kriminalce te one kojima su odbijeni zahtjevi za azil ili nemaju dokumente.

Matteo Salvini odgovorio je u uobičajenom tonu:

U Bologni, uobičajena djeca očeva samoupravnih socijalnih centara stavila su ciljnik na mene uz natpis Ubojica. Kakva bol. Mislim da bi im nekoliko mjeseci civilne ili vojne službe pomoglo, što vi mislite?

Gradonačelnik Bologne Virgilio Merola također je osudio plakate izjavivši: „Bologna ne prijeti i ne mrzi nikoga. Tko to čini je protivnik Bologne. Ja se sigurno ne slažem sa Salvinijevom politikom, ali nemam potrebu koristiti riječi mržnje.

Prema tvrdnjama lokalnog predstavnika stranke Lega, istražitelji razmatraju bi li trebalo podići tužbe protiv autora bizarnih plakata koji evidento pozivaju na mržnju, nasilje i čak ubojstvo.