Ljevičarski ekstremisti zaprijetili paljenjem hotela u kojem će se održati sastanak AfD-a

Getty
Getty

Hotel Maritim u Kölnu zaprimio je prijetnje od ekstremista koji tvrde da će spaliti hotel u koliko se u njemu održi sastanak sve popularnije stranke AfD.

Zbog sve broja prijetnji ekstremnih ljevičara, AfD teško pronalazi mjesta gdje bi održavali sastanke. Dok su donedavno prijetnje dobivali samo članovi stranke, sada su ekstremisti svoje prijetnje usmjerili i na mjesta gdje stranka održava svoje sastanke.

Prema prijavi osoblja hotela Maritim, gdje AfD namjerava održati konferenciju u travnju, zaposlenici hotela primili su prijetnje smrću, izvještava Die Welt.

Vrijeme održavanja ovog sastanka podudara se s karnevalskom proslavom, a organizatori te proslave tvrde kako se aktivno protive tom sastanku. Glasnogovornica organizatora karnevala, Sigrid Krebs, izjavila je: „Želimo jasno dati do znanja da grad Köln stoji iza tolerancije i različitosti.

Ugovor za sastanak potpisan je još prošlog ljeta, ali zbog ovih prijetnji ekstremista direktor hotela Hartmut Korthäuer tvrdi da se hotel više neće nuditi za slična događanja.

Kako raste popularnost AfD-a, tako paralelno raste i broj prijetnji ali i napada na njihove članove i pristaše. Prošle godine zabilježeno je 800 takvih napada od strane ljevičarskih ekstremista. Neki političari napadnuti su fizički, dok su nekima zapaljeni automobili, poput onoga čelnice stranke Frauke Petry. Dakako, sami napadači kao članovi raznih „nevladinih organizacija“ financiraju se iz državnog proračuna.

VIše je nego očito da u nedostatku argumenata te očitom propašću utopije o multikulturalnom raju u Njemačkoj, ljevičarski ekstremisti nemaju izbora nego pribjeći nasilju i metodama zastrašivanja svakog tko podržava AfD ili se protivi sad već svima jasno sulude i samoubilačke politike masovne imigracije.

Autor: Tribun