Jeste li znali da je svima poznata „lonac frizura“ ili „šišanje na padelicu“ zapravo „mrziteljski simbol“ i simbol bijelog supremacizma? Niste? E pa, srećom tu je cionistička organizacija Anti Defamation League koja će vas podučiti tome.

Nakon što su u svoju bazu podataka o mrziteljskim simbolima uvrstili budalaštine poput rukom iskazanog simbola OK, kao i pregršt kombinacija razno raznih brojki i slova, američka židovska i procionistička organizacija ADL u istu je uvrstila i već spomenutu frizuru.

[do_widget id=text-53]

Pitate se zašto je pobogu ionako omražena „padelica“ uvrštena pod simbol mržnje? Službeno objašnjenje je to da je takvu frizuru imao Dyllan Roof koji je 2015. godine vatrenim oružjem ubio devetero crnaca u crkvi u Charlestonu u SAD-u. Logično objašnjenje, naravno.

Dok ekstremisti i dalje koriste desetljećima stare simbole, oni stalno iznova stvaraju i nove simbole i slogane kojima izražavaju osjećaj mržnje“, objašnjava Jonathan Greenblatt, direktor ADL-a.

Vjerujemo da policija i javnost moraju biti informirani o značenju ovih simbola, koji mogu biti prvi pokazatelj prisutnosti mrzitelja u vašem okruženju.