Statistike pokazuju kako je u Londonu u samo godinu dana došlo do 20 posto više silovanja, 33 posto više ubojstava, 40 posto više pljački i 25 posto više slučajeva zločina u kojem su korišteni noževi.

Policija je na upite medija reagirala politički korektno, izjavivši kako „ne shvaćaju“ razloge zašto je došlo do povećanja zločina, posebice silovanja, piše The Independent.

Nešto se događa sa seksualnim prijestupima u Londonu, što mi ne razumijemo u potpunosti,“ izjavio je Sir Craig Mackey, zamjenik povjerenika londonske Metropolitan policije.

Prema statistikama Ureda za održavanje poretka i kriminal (MOPAC), tijekom prošle godine prijavljeno je 7613 silovanja, u usporedbi sa 6392 slučaja iz 2016.

Sir Mackey tvrdi kako povećanje ne može biti povezano samo s time da se više žrtava „ohrabrilo“ u prijavama silovanja, niti s boljom praksom bilježenja zločina.

Mi vidimo rezultat toga, ali ne razumijemo uzroke,“ rekao je Sir Mackey.

MOPAC-ove brojke također su pokazale drastični porast drugih tipova zločina. Tako je brojka od 80 ljudi nasmrt izbodenih nožem te val napada kiselinom posebno „zabrinuo“ polciju.

Broj ubojstava povećao se za trećinu te je zabilježeno 137 slučajeva. Broj napada noževima povećao se za četvrtinu, odnosno na 14.500 incidenata u kojima je ozlijeđeno više od 2500 osoba mlađih od 25 godina.