Londonska policija bila je upozorena da Epstein prodaje maloljetnice u Velikoj Britaniji, ali istrage nije bilo

Londonska policija bila je upozorena da je Jeffrey Epstein preprodavao maloljetnike u Velikoj Britaniji zbog seksa, ali oni su odbili provesti „potpunu istragu“ te su „zatvorili slučaj.“

Peter Saunders, iz Nacionalne asocijacije za ljude koji su bili zlostavljani u djetinjstvu, rekao je da su ga dokumenti izvorno podneseni u Sjedinjenim Državama naveli da „ovdje gotovo sigurno postoje britanske žrtve [trgovine ljudima]“ i da je relevantnu dokumentaciju proslijedio u New Scotland Yard , prema istrazi Channel 4 News.

Odvjetnici Virginije Giuffre, rođene Roberts, također su kontaktirali britanske vlasti zbog tvrdnji da je „bila prisiljena na seksualne odnose s članom britanske kraljevske obitelji, princem Andrewom“ 2001. godine kada je imala sedamnaest godina.

Fotografije prikazuju princa Andrewa, treće kraljičino dijete koji je postao popularan zbog borbi na frontu tijekom Falklandskog rata 1980-ih, s rukom oko Virginijinog struka na imanju u Londonu u vrijeme navodnog incidenta, s Epsteinovim navodnim sudionikom Ghislaine Maxwell vidljiv u pozadini.

Mail je u nedjelju objavio film iz 2010. za koji kažu da prikazuje britanskog princa u Epsteinovom višemilijunskom dvorcu Manhattan, kako se pozdravlja s mladom ženom.

[Mi] možemo potvrditi da je Metropolitan Police Service [MPS] primio optužbu za nedavnu trgovinu ljudima radi seksualnog iskorištavanja“, rekao je glasnogovornik londonske policijske snage za Channel 4 News.

MPS je pregledao raspoložive dokaze i donio je odluku da to neće prerasti u potpunu istragu. Kao takva, stvar je zaključena“, dodali su – iako točna priroda „navedenih raspoloživih dokaza“ nije jasna.

Buckinghamska palača je sa svoje strane odlučno negirala bilo kakvo zlostavljanje od strane princa Andrewa ili da je on bio svjestan bilo kakvih navoda protiv Epsteina u relevantnom vremenskom roku.

Ovo se pitanje odnosi na postupke u Sjedinjenim Državama, kojih Vojvoda od Yorka nije dio. Svaka primjedba o neprimjerenosti s maloljetnicima je kategorično neistinita“, rekao je glasnogovornik.

Izričito se negira da je Vojvoda iz Yorka imao bilo kakav oblik seksualnog kontakta ili odnosa s Virginiom Roberts. Svaka tvrdnja o suprotnom je lažna i bez osnova.