Foto: Reuters / Ilya Naymushin

Londonski zoološki vrt odlučio je da je došlo vrijeme da se rodna ideologija počne nametati i životinjama, ne samo ljudima. U ovom konkretnom slučaju – pingvinima. Kako bi ostvarili svoj naum, našli su dvije ženke pingvina, za koje iz nekog razloga tvrde da su lezbijski par! Potom su njima dodijelili na posvajanje mladunče, koje navodno nema predodređen rod, što god da to značilo…

Četveromjesečno mladunče pingvina bit će „prvi pingvin kojem rod neće biti određen rođenjem“, poručuju iz Sea Life London, dodajući da je „u potpunosti normalno za pingvine da razviju identitet bez roda“.

Želimo našim posjetiteljima dati priliku da upoznaju ovog pojedinog pingvina i upoznaju njegovu osobnost bez da ima unaprijed predodređenu rodnu ulogu.

Činjenica je doduše, a to su priznali u istoj izjavi i u Sea Life London, da mladunčad pingvina niti nema neke određene rodne, odnosno spolne karakteristike koje određuju njihovo ponašanje dok su mladunčad, niti „društveno nametnute obrasce ponašanja“, nije baš da se muški mladi pingvini igraju s puškama a ženke s lutkama…

U zoološkom vrtu su zaključili da su dvije ženke pingvina, koje će posvojiti ovo mladunče, lezbijski par, zato jer su zajedno izgradile gnjezdo i provode vrijeme zajedno.

Čini se da se i u drugim zoološkim vrtovima provode ovakvi eksperimenti. Netom prije objave ove odluke objavljeno je da je u berlinskom zoološkom vrtu propao pokušaj da se izlegne jaje koje su na „posvajanje“ dali ovaj put muškom paru pingvina.