Goldsmiths, sveučilište u Londonu objavilo je ovaj tjedan da zabranjuje sve goveđe proizvode unutar studentskog kampusa u nastojanju da se bore protiv „klimatskih promjena.“

Prema pisanju BBC-a, Goldsmiths, sveučilište u Londonu je ovog tjedna objavilo novu inicijativu namijenjenu borbi protiv „klimatskih promjena“ koja uključuje zabranu svih goveđih proizvoda u kampusu. Inicijativa također uključuje i uvođenje novog poreza na plastične čaše za jednokratnu upotrebu te planira postavljanje solarnih panela u cijelom kampusu.

Ideju predvodi glavna profesorica Frances Corner, koja tvrdi da se nova politika usklađuje s entuzijazmom fakulteta u zaštiti okoliša.

Iako sam tek stigla u Goldsmiths, odmah je očito da se naše osoblje i studenti strastveno brinu o budućnosti našeg okoliša i da su odlučni u tome da pomognu u postizanju konačnih promjena koje su nam potrebne kako bismo drastično i što brže smanjili svoj ugljični otisak, što je brže moguće“, rekla je Corner u kratkom komentaru ovog tjedna. „Proglašavanje klimatske nužde ne mogu biti prazne riječi.

Doista vjerujem da se suočavamo s odlučujućim trenutkom u globalnoj povijesti i da je Goldsmiths sada rame uz rame s drugim organizacijama spremnim da proglase alarm i poduzmu hitne mjere za smanjenje upotrebe ugljika“, dodala je.

Po već provjerenom običaju, akademska institucija uz bok masmedija ističe neutemeljenu znanstvenu teoriju koja sugerira da proizvodnja goveđih proizvoda nanosi štetu okolišu. Znanstvenici tvrde da su životinje poput svinja i kokoši bolje za okoliš jer proizvodnja njihovih prehrambenih proizvoda proizvodi manje metana.