Luksemburški ministar: „Mađarska treba biti izbačena iz EU“

orban asselborn

Luksemburški ministar vanjskih poslova Jean Asselborn rekao je da bi Mađarska trebala biti izbačen iz EU zbog „kršenja temeljnih demokratskih vrijednosti i lošeg tretiranja imigranata“.

Ne možemo dopustiti da se krše temeljne vrijednosti Europske Unije. Današnja Mađarska ne bi imala šanse postati članicom Europske Unije.

Oni koji, poput Mađarske, podižu ograde naspram ratnih izbjeglica, krše medijsku slobodu i nezavisnost sudstva trebali bi odmah biti sankcionirani, ako je potrebno i izbacivanjem iz EU.

Asselborn je naročito bio kritičan prema ogradi koju je Mađarska prošle godine postavila na južnim granicama kako bi spriječila masovni priljev imigranata koji putu prema sjeveru Europe.

Ljude koji bježe od rata se tretira gotovo gor nego životinje“, rekao je Asselborn, dodajući da „Mađarska nije daleko od izdavanja odluke o pucanju u izbjeglice.“

Zaključio je da „vođe poput Orbana štete reputaciji EU, dajući dojam da Unija više ne živi prema načelima koja promovira na međunarodnom nivou.“

Asselborn je pozvao na promjenu EU sporazuma gdje bi se olakšala mogućnost suspendiranja zemlje članice, te da za taj potez više ne bi trebalo odobrenje svih članica.

Izvor: Breitbart