Lutke za seks s licima djece i beba prodaju se u Australiji

Jezivo realistične lutke za seks, uključujući one veličine beba, pronađene su u prodaji na stranicama jednog od najvećih svjetskih internetskih prodavača.

Istražitelji su pronašli velik broj stravičnih predmeta na platformi Alibaba, unatoč tome što se kineska tvrtka prethodno obvezala ukloniti lutke za seks iz prodaje.

Australska skupina Collective Shout, koja se bori protiv seksualizacije djevojčica, pronašla je lutke koje su označile nekim od „najzabrinjavajućih sadržaja“ koje su ikad viđeni.

Lutke uključuju replike djece koja se prodaju kao „seksualne lutke muškaraca“, a popis se hvali da su anatomski realistični uz replike genitalija.

Ostali unosi sadržavali su detalje prodavača o tome kako ih se može „koristiti“, uključujući video vodiče. Neke od lutaka su u veličini šestomjesečne bebe.

Ovakve predmeti koštaju otprilike 3500 kuna kod najmanje 18 različitih dobavljača tvrtke Alibava.

Posjedovanje lutke za seksualno zlostavljanje djece nezakonito je prema australskim zakonima – ali prodavači su nudili isporuku u zemlju.

Collective Shout poziva tvrtke za kreditne kartice i novčane transakcije da prestanu poslovati s Alibabom dok ne poduzmu mjere u vezi s prodajom dječjih lutki.

Ovo nije prvi put da su takve lutke otkrivene na tom mjestu, a prethodne istrage 2018. i iz siječnja ove godine pronašle su mnoštvo predmeta.

Alibaba inzistira da aktivno radi na kontroli svojih popisa i da će uvijek poduzimati mjere da ih ukloni kad budu obaviješteni.

Voditeljica kolektivne kampanje Shout Caitlin Roper, koja istražuje takve seksualne lutke i seksualne robote, rekla je da lutke nisu nimalo bezazlene.

Rekla je: „Lutke za seksualno zlostavljanje djece osmišljene su kako bi korisnicima olakšale fantaziju o silovanju djeteta.

„Ovo nije zločin bez žrtava – ove stvarne lutke normaliziraju i legitimiraju seksualnu upotrebu i zlostavljanje djece.“