Macron je u ponedjeljak ujutro prisustvovao izložbi ugostiteljskih, hotelskih i prehrambenih poduzeća u južnom gradu Lyonu. Rukovao se i pozdravio ljude u paviljonu, okružen novinarima i svojim sigurnosnim podacima. No, u jednom trenutku postao je metom prosvjednika koji ga je gađao tvrdo kuhanim jajem.

U incidentu koji je snimila lokalna vijest s lokalnih vijesti Lyon Mag, sudionik je bacio mali okrugli predmet na predsjednika. Projektil se odbio od lijevog ramena. Macron, koji je nosio masku, iznenađeno je pogledao u pravcu bacača prije nego što su ga tjelohranitelji brzo zaštitili. Jedan od stražara rukom je blokirao predsjednikovo lice.

Macronovo osiguranje snimljeno je kako obuzdava nepoznatog mladića u crnoj majici, za kojeg se pretpostavlja da je bio taj koji je bacio projektil i uzviknuo “Vive la revolution!” (“Živjela revolucija!”). Motivi mu trenutno nisu jasni.

Prema Lyonu Mag, u početku se vjerovalo da je projektil tvrdo kuhano jaje, no to se tek treba utvrditi.

Francuski mediji izvijestili su da je, unatoč incidentu, Macron svojoj okolini rekao da je spreman razgovarati s dotičnom osobom. “Ako mi ima nešto za reći, neka dođe i kaže mi”, rekao je, citiran od strane Le Parisien. “Vidjet ću ga poslije. Idi po njega. ”

Macron je poznat po tome što se tijekom svojih putovanja zbližavao s lokalnim stanovništvom, a izmijenio je zagrljaje s ljudima koje je upravo upoznao i fotografirao se s njima u raznim prilikama. Neprijateljske reakcije također mu nisu strane.

U lipnju je mladić udario predsjednika u lice dok je bio na turneji po južnoj Francuskoj. Napadaču je izrečena zatvorska kazna i pušten je ranije ovog mjeseca.

Macron je 2017. godine, u to vrijeme predsjednički kandidat, pogođen je jajetom u glavu na poljoprivrednom sajmu u Parizu.