Mađarska vlada najavila je uvođenje zakona kojima će oporezovati nevladine organizacije koje podupiro ilegalnu imigraciju i koristiti taj novac na jačanje pogranične zaštite.

Stav je mađarske vlade da je ilegalna masovna imigracija problem koji zahvaća čitavu Europu, uzrokujući sigurnosne rizike. Ona bi mogla odrediti budućnost kontineta u samo nekoliko desetljeća.

Mađarska je posebno izložena utjecajima masovne imigracije, broj imigranata koji su u Europsku Uniju dolazili prolazivši kroz Mađarsku u jednom je trenutku dosegao brojku od 400.000 ljudi godišnje.

Mađarska vlada na sve se načine protivi ilegalnoj imigraciji. Moramo pojačati sigurnost naših građana. Naš cilj je da Europa ostane dobro mjesto za život, stoga smo parlamentu uputili paket zakonskih mjera.

Ono najvažnije što moramo izdvojiti glede novih zakona jest sljedeće:

  • Svaka organizacija koja podupire masovnu imigraciju koristeći strana financijska sreedstva, morat će biti registrirana i dužna izvještavati o svojim aktivnostima.
  • Oporezovat ćemo strano financiranje dotičnih organizacija, te taj novac investirati u zaštitu granica.
  • Moguće je donošenje zabrane prilaska u krugu od 8 kilometara od šengenske granice svima koji sudjeluju u organiziranju ilegalnih imigracija. U određenih okolnosti, građaninu treće zemlje može biti izrečena zabrana prilaska bilo gdje na području Mađarske.
IZVORVisegrad Post