Od 1. rujna strani državljani mogu u Mađarsku ući samo „s dobrim razlogom“, što znači da zemlja zapravo zatvara svoje granice, najavio je ministar vlade Gergely Gulyás nakon sastanka vlade u petak, javlja Magyar Nemzet.

Od 1. rujna strani državljani mogu ući u Mađarsku samo s dobrim razlogom, dok mađarski državljani koji se vraćaju kući moraju ići u 14-dnevnu karantenu ili pokazati dva uzastopna negativna testiranja na [koronavirus] napravljena u roku od 48 sati“, rekao je Gulyás. „Drugi je val započeo i širom Europe svježi slučajevi dosežu razinu viđenu u ožujku. Broj infekcija raste posvuda, uključujući Mađarsku.“

Gulyásu je nedavno i sam bio u karanteni nakon susreta s još jednim zaraženim vladinim dužnosnikom. Međutim, nakon dva negativna testiranja, odobren mu je izlazak iz karantene.

Gulyás je također rekao da će Mađarska nastaviti osiguravati tranzit stranih državljana i omogućiti ulazak diplomata, ali također će se pooštriti pravila o sportskim događajima. Međutim, nije precizirao što bi mogao biti „dobar razlog“ da se strancima dozvoli ulazak.