Foto: EPA

Majke s četvero i više djece biti će doživotno oslobođene plaćanja poreza na dohodak, te će dobiti 8.000 eura poticaja za kupnju novog obiteljskog automobila, a sve s ciljem povećanja mađarskog nataliteta.

Premijer Orban najavio je mjere tijekom godišnjeg obraćanja naciji, te je pritom poručio da su to „mađarske mjere demografske politike, to je mađarski način, a ne imigracija“.

Beneficije uključuju doživotno oslobođenje plaćanja poreza na dohodak za žene koje imaju barem četvero djece. Poticaj od 8.000 eura za kupnju obiteljskog automobila također će biti dostupan za obitelji s troje i više djece.

Država će također omogućiti ženama do 40 godina starosti koje se prvi put udaju podizanje kredita s niskom stopom kamata.

Moramo shvatiti da se Europljani nalaze na povijesnom raskrižju , oni koji se odluče za imigraciju i imigrante, bez obzira na njihove razloge, u načelu stvaraju zemlju miješane populacije. Europska ljevica postala je grobar nacije, obitelji i kršćanskog načina života“, istaknuo je Orban.